tuulivonduuri

Ihminen älä hylkää itseäsi !

  • Ihminen älä hylkää itseäsi !

"Rakasta lähimmäistä niinkuin itseäsi" ( God ) (Ihmisen käyttöohje ;)

Tykkäämme ihmisistä, jotka tykkää meistä ja kannustaa meitä. Jotta alkaisimme tykkäämään omasta ittestämme,meidän pitää oppia kannustamaan omaa itteämme  JOKAIKISELLÄ askeleella.

Ihan tietoinen valinta, vaatii harjoittelua. Surullisia esimerkkejä itsensä hylkäämisestä, on hiihtäjä Mika Myllylä joka ei enään kestänyt itseään ja kokemaansa häpeää doping hiihtoskandaalin jälkeen. Ilmeisesti hän päätti itse päivänsä vaikka kuolinsyy oli tapaturma.(ostanu aseen vähä ennen)

Lääke ja eheytyminen, olisi voinut ollut Mikan kohdalla mahdollista, jos anteeksiantaminen ITSELLEEN, olisi tapahtunut ja sen hyväksyminen, että tulipa tosi pahasti töpeksittyä  ja jotkut ehkä vihaavat minua lopun elämänsä, mutta pakko hyväksyä,pyytää ANTEEKSI ja rakentaa elämä uudelleen pienin askelin.(Mikan olisi pitäny saada tehokasta terapiaa, kun aivot oli jääny vaaralliselle itsensä hylkäämisen vaihteelle) rauha hänen muistolleen.

Terveen itserakkauden puute on pahimmillaan tappavaa itselle ja lähimmäisille. Voittajan on helppo hymyillä kun kehutaan ja raha juoksee tilille. Haastellisempaa se on jos tuntuu että on yksin ongelmiensa kanssa, on sairauksia eikä ”maaleja enään synny” etkä saa lukea toisten kasvoista hyväksyntää ja kannustusta.(Tapahtuu kaikille huippu-urheilijosta lähtien ennemmin tai myöhemmin) 

Suomen itsemurha tilastot on maailman kärkeä, ja se että moni nuori päättää päivänsä ennekuin ympärillä olevat huomaavat mitään ongelmaa, on äärimmäisen surullista.

Ota selville, mikä on SE, miksi ET voi aina/joskus  voi tykätä itsestäsi.Onko se joku ura joka ei toteutunut ? Joku sairaus ? Joku piirre ulkonäössäsi ? Joku tilanne jossa et onnistunut tavoitteesi mukaisesti ? Joku tapahtuma jossa olisit halunnut toimia toisin ? Tilanne kun tunsit avuttomuutta ? Joku vanhuuden tuoma kremppa ?

Osoita tälle asialle ERITYISTÄ rakkautta ja huolenpitoa, niinkuin rakkain ystäväsi antaisi sinulle. Sinun AIDOIN ytimesi on tarkalleen siellä, sydämen syvimmässä nurkassa, missä on sinun unelmat, haaveet, häpeä, viha ja hyljätyksi tulemisen pelko. Se sydämen nurkka huutaa sinulle : "näe minut, anna minulle rakkautta ja hyväksyntää, halaa meitä, kuuntele meitä, ymmärrä, lohduta ja päästä MENEMÄÄN, tai hyväksy ja kulje meidän kanssa .

Sisäisestä kriitikostasi tulee paras ystäväsi jos kannustat ja rakastat sitä. Joskus täytyy olla rikkinäinen, erehtyväinen ja heikko, ne ovat yhtä tärkeitä ominaisuuksia kuin vahvuus ja määrätietoisuus. Ihminen kompastelee ja erehtyy jatkuvasti, ihan elämänsä loppuun asti, eihän sitä muuten oppisi mitään. Itsensä arvokkaaksi kokeminen ilman meriittilistoja on terveen itserakkauden perusta.

Rakkaus ja ei tuomitseva hyväksyminen  karkottaa pelon ja vihan. ”Rakasta lähimmäistä niinkuin ITSEÄSI” (tämä on käsky...)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Näin minäkin olen ymmärtänyt kristillisen sanoman; Ihmisen pitää olla armollinen ja anteeksiantava myös itselleen.